A kosarad üres
Blog ajánló

Head of the Charles - blog
Hosszú és fáradt 2,5 nap után egy észak cambridge-i, tipukus amerikai társasház első emeletén ülök egy tipukus amerikai otthonban. Az Airbnb-n találzuk a szobát és céljainknak. 2,5 napja keltünk útra kis családommal, hogy 8 év után átrepüljem ismét a fél világot egy kis evez

Bled 2017
Bledben evezni kötelező. Évente egyszer mindenképp hozzá tesz az emberi jóérzés megőrzéséhez. Ez a víz különleges. A hely szépsége felől nincs kétség, mindig is ez lesz a legkülönlegesebb evezős pálya, ahol egy közép-európai evezősnek meg kell fordulnia. A hegyek, a t

Filippi

 


A Filippi evezős hajók bemutatása

A történet

A Cantiere Filippi története, egészen 1980-ig nyúlik vissza, amikor Lido Filippi megnyitotta saját hajó-építő vállalkozását, ahol fából készült evezős hajókat gyártottak. Az áttörés a nyolcvanas évek második felében érkezett, mikor a műhely által készített hajók világbajnoki címeket szereztek az 1986-os nottingham-i, 1987-es koppenhágai világbajnokságon és 1988-ban a kormányos nélküli négypárok versenyében, a szöuli olimpián is.

Ma, a Cantiere Filippi kb. 60 hajóácsot foglalkoztat és a régi faból készült hajók helyébe a jól ismert kék és fehér festésű karbon/kevlár hajók léptek, melyek a Filippi Lido srl, 2500 négyzetméter összterületű hajógyárban készítenek, Donoraticoban.

Napjainkra a tradicionális fahajók helyét átvették a karbonszál, méhsejt szendvics és vákuum zsákos technológiával készülő hajók, melyeket magas hőfokon égetnek ki.
1997-ben a cég megkapta az ISO 9000 minőségbiztosítási tanúsítvány. Ennek révén lehetővé vált a Filippi számára, hogy biztosítsa mind az egyre bővülő nemzetközi ügyfélkör és mind az exkluzív viszonteladók számára, az öt kontinensen a konzisztensen magas színvonalú termékeinek értékesítése, köszönhetően a világosan meghatározott folyamatai által.

Minden hajó, mely elhagyja Donoraticot teljes mértékben megfelel a rendszer 26 pontjának, melyekért minden részfolyamat elvégzője saját maga felel.

Lido Filippi munkásságának fémjele, amit a hajóépítő mesterei kreálnak, azzal az elhivatottsággal, hogy csakis kizárólag tökéletes hajók hagyhatják el a műhelyt.

Ez az odaadás legtisztábban az értékesítés utáni szolgáltatásokat igénybevétele során érezhető, ahol a vevői elégedettség az egyik fő célkitűzés.

A hajó-építési technikák fejlődése, a legkisebb részletekre való odafigyelés és a kiváló ár-minőség arány tették ismerté világszerte a Filippi nevet. A cég állandó részvétele a nemzetközi evezős versenyeken, és az ügyfelek oly módú kiszolgálása, mely során személyüknek és elvárásaiknak legmegfelelőbb hajót választhatják ki a hatalmas termékskálából teszi teljessé a Filippi élményt.

Filippi dizájn és hajóformák

A Filippi hajógyár nagyon sok más hajó építővel ellentétben, rengeteg erőforrást szán kutatásra és mindig a legújabb technológiákat alkalmazza, ennek jó példái a hagyományos és bumeráng (wing) formájú szénszálas villák.

Míg korábban az Insean kutatóintézettel együttműködve tesztelték a hajók merülési és hidrodinamikai tulajdonságait az intézet víz csatornájában, ma már, köszönhetően a fejlett hidrodinamikai szoftvereknek erre már nincs szükség. A Ferrarai Egyetem és a Milánói Pilytechnic alkalmazott matematika tanszékével együttműködve, olyan szimulációs szoftvert fejlesztettek ki, mely lehetővé teszi egyének, vagy akár csapatok számára is a legmegfelelőbb hajó tesztelését anélkül, hogy a hajót valóban megépítenék. Ehhez egy virtuális evezőst használnak, aki a virtuális hajóban szimulálja az evezést. A modell készítéséhez felhasználják a lábtartót, a tulipánokat érő erőhatásokat, a csapás adatait lehetővé téve az egyének eltérő fizikai, technikai sajátosságainak figyelembe vételét.

Miután a legjobb hidrodinamika tulajdonságokat kiválasztották, az egész hajót létrehozzák egy tervező szoftver segítségével, mely biztosítja egyes mérések pontos összegzését. Egy modellt hoznak létre, megszüntetve a szükségtelen elemeket a tervrajzról és hozzáadva a szükséges elemeket a hajóforma elkészítéséhez.
Miután a modell elkészül a következő lépés magának a hajóformának az elkészítése.
Mindez a tudás jelenleg, 31 különböző hajóformában ölt testet, nem számolva a nem versenyzésre tervezett hajókat, de fejlesztés és a fejlődés sosem áll meg a Filippinél!

Az eredmények

Nem véletlen, hogy a Filippi hajókban versenyző csapatok az elmúlt 20 évben több mint 400 érmet nyertek világbajnokságokon és az Olimpiai Játékokon.
2010-ben 79 érmet szereztek Filippi hajókban a FISA különböző korcsoportjainak világbajnokságán a különböző nemzetek versenyzői, ezek közül 29 arany.
A 2010-es karapiro-i világbajnokságon összesen 99 csapat választotta a Filippit, mely így a legnagyobb „flottával” képviseltette magát a verseny.

2017-ben Sarasotában az érmek 65%-át Filippiben nyerték. (ld. a kék színnel jelölt egységek).


(forrás: Www.eliterowing.com)


Elérhető hajó- és villatípusok

Verseny, edző, tanuló, túra és tengeri evezőshajók széles választéka elérhető.

Italia/S

- Italia/S modell családba az elit versenyhajók tartoznak. Készítésük során a legjobb minőségű anyagokat és technológiát alkalmazzák.
- A szénszál, kevlár, méhsejt és egyéb anyagok megfelelő felhasználásával létrehozott szendvics szerkezet kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik, mely biztosítja a magasabb ellenállás összehasonlítva a standard laminációkkal.
- FISA minimumsúly.

Edzőhajók és tanuló hajók

A Filippi edző hajók vinylester gyanta, üvegszál és szénszál megerősítések felhasználásával készül. Minden hajót bőrözött (szíjas) lábtartóval vagy evezős cipővel szerelnek. Igény szerint hagyományos alumínium villa vagy alumínium bumeráng villával szerelve.

Az egypár evezősök (6,5m - mini; 7,2m - mini; 8,1m hossz) mellett kormányos nélküli kettesek és kétpárok is elérhetőek.

A tanuló hajók ugyanazzal a technológiával készülnek, mint az edző hajók, ugyanakkor széles és egyszerű kialakításuk kiváló választás az evezés iránt érdeklődők és klubok számára egyaránt.

Tengeri evezős hajók

2012-ben csatlakozott a Filippi hajó portfóliójahoz ez az izgalmas és dinamikusan fejlődő ága a sportágnak. A Filippi design itt is csodálatosan kiemeli és megmutatja az evezés szépségét, ha a hajókra nézünk. Mindez meg is mutatkozik a hatalmas érdeklődésben, melyet a nemzetközi evezős világ mutat a hajók iránt.Villák

A Filippi versenyhajókat jelenleg ötféle villával lehet rendelni, pár és váltott evezős hajókhoz egyaránt

Ezek a következőek:
• hagyományos, 3 szárú alumínium villák kitámasztóval
• karbonszálas technológiával készült csővillák
• alumínium bumeráng (wing) villák kitámasztóval
• karbonszálas bumeráng (wing) villák kitámasztóval
• szénszálas aliente (fordított állású bumeráng villa,mely az evezős háta mögött illeszkedik a hajótesthez)

• Aluminium aliente 

Információ, kapcsolat

Orrlabda.hu Kft
Értékesítési felelős:
Orbán Gergely
Területi képviselő – Magyarország
Tel.: +36-30-417-90-20
E-mail: orban.gergely@orrlabda.hu

levelezési cím: 1125 Budapest, Felső Svábhegyi út 1/B

A mindenkor aktuális árlista a fenti címeken érhető el. Az árakkal, hajókkal, alkatrészekkel, egyéb szolgáltatással és Filippi kapcsolatos kérdéseikre szívesen válaszolunk!

Üdvözlettel:
Orrlabda.hu 

A kosarad üres
Blog ajánló

Head of the Charles - blog
Hosszú és fáradt 2,5 nap után egy észak cambridge-i, tipukus amerikai társasház első emeletén ülök egy tipukus amerikai otthonban. Az Airbnb-n találzuk a szobát és céljainknak. 2,5 napja keltünk útra kis családommal, hogy 8 év után átrepüljem ismét a fél világot egy kis evez

Bled 2017
Bledben evezni kötelező. Évente egyszer mindenképp hozzá tesz az emberi jóérzés megőrzéséhez. Ez a víz különleges. A hely szépsége felől nincs kétség, mindig is ez lesz a legkülönlegesebb evezős pálya, ahol egy közép-európai evezősnek meg kell fordulnia. A hegyek, a t